| 
 Recept SarokCsernátony M.Á.  2005.06.23. 15:14  Cseresznyés vagy meggyes lepény 
Hozzávalók: 1 pohár kefír,
 2 pohár cukor,  3 pohár liszt,  1 pohár étolaj,  4 db tojás,  1 cs. sütőpor,  1 cs. vaníliás cukor,  15 dkg porcukor,  csipet só,  20 dkg meggy / 20 dkg cseresznye,  20 dkg meggy,  10 dkg darált dió
 Elkészítés:
 A kefírt a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, a lisztet a sütőporral és a sóval, majd az olajat. A tojásfehérjét felverjük, majd a masszához keverjük. A tésztát papírral kibélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk a gyümölcsökkel és a dióval, majd lassú tűznél kb. 40 percig sütjük.
 JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! |